Foredrag om computerspil og virtuelle verdener

Jeg kan bestilles til foredrag om følgende emner:

  • Børn og computerspil: Hvad ved vi?
    Danske børn, ikke mindst drengene, bruger megen tid foran skærmen. Men hvilke typer spil spiller de, og hvad siger forskningen om effekten af disse spil? Er de lærerige? Eller måske skadelige? Og hvordan bør man forholde sig som ansvarlig voksen?
  • Virtuelle verdener: Deres form, funktion og fremtid
    Virtuelle verdener som World of Warcraft og Second Life får stor opmærksomhed og kan prale af et støt voksende antal brugere. Hvordan er forholdet mellem de virtuelle verdener og den traditionelle virkelighed? Er virtuelle 3D-verdener fremtidens internet?
  • Computerspillet som medie: Dets astetik, design og forhold til andre medier
    Computerspillet har 40 år på bagen. I denne periode har det gennemgået en voldsom udvikling i samspil – og nogle gange modspil – med andre medier som film og litteratur. Hvad kendetegner computerspillet som medie? Og hvad er et godt computerspil?

Alle foredrag indbefatter eksempler og grundlæggende introduktioner (tilpasset målgruppen).

Skriv til jonas@autofire.dk

Om Jonas Heide Smith
Jonas Heide SmithJonas Heide Smith (f. 1975) er cand.mag. i Medievidenskab og ph.d. i Spilforskning fra IT-Universitetet i København. Han er medforfatter til bogen Den Digitale Leg: Om Børn og Computerspil (Hans Reitzels Forlag, 2000), redaktør på websitet www.game-research.com og talsmand for foreningen af danske spilforskere spilforskning.dk. Han er en erfaren foredragsholder som har talt for pædagoger, skolelærere, bibliotekarer, forældre, multimediedesignere m.fl. siden år 2000.

Leave a Reply